Informatiepaneel bij ‘Keien van Vreugdenhil’

Informatiepaneel bij ‘Keien van Vreugdenhil’

Ondernemersvereniging Eemsmond Noord heeft Ondernemersfonds Het Hogeland gevraagd om een bijdrage voor het plaatsen van een informatiepaneel bij ‘Keien van Vreugdenhil’ door Stichting Blik op Uithuizermeeden.

Eerder zijn al op vijf andere markante plekken in en rondom Uithuizermeeden informatiepanelen geplaatst. Samen met de website www.blikopuithuizermeeden.nl, een facebookpagina met dezelfde titel en thematische informatieboekjes wil de vereniging het dorp toeristisch en recreatief meer op de kaart zetten.

De ‘Keien van Vreugdenhil’ is een monument aan het Dingvonderpad. In de Middeleeuwen vond de rechtspraak plaats in de open lucht, op een speciale daarvoor aangewezen plek. Op de grens van de kerspelen Uithuizen en Uithuizermeeden was dit de Dingvonder. Dingen heeft twee betekenissen. Enerzijds kan het nieuw ontgonnen land betekenen, anderzijds heeft het de betekenis van gerecht of gerechtsplaats. Beide betekenissen zijn hier van toepassing.

Ondernemersfonds het Hogeland heeft besloten om 2.677 euro subsidie te verlenen voor het plaatsen de aanschaf en plaatsing van dit zesde informatiepaneel.

Keien van Vreugdenhil