Zoutkamp investeert in duurzame sfeerverlichting

Zoutkamp investeert in duurzame sfeerverlichting

De Handelsvereniging Zoutkamp wil overstappen op duurzame sfeerverlichting voor de kerst. Daarnaast wil de vereniging voor de kerstdagen van 2022 op negen verschillende locaties en op kotters in de haven kerstbomen plaatsen.Ondernemersfonds Het Hogeland heeft besloten om een subsidie van 5.813 euro te verlenen voor de aanschaf van deze verlichting en kerstbomen.

Ieder jaar wordt de haven van Zoutkamp en omgeving gezellig aangekleed en verlicht. Ook dit jaar wordt de haven aangekleed met sfeervolle verlichting en verlichte kerstbomen. Ieder schip heeft een kerstboom in zijn mast hangen, een traditie die al tientallen jaren teruggaat. Het is wekenlang een prachtig gezicht voor zowel bewoners als toeristen.

De Handelsvereniging Zoutkamp wil hiervoor graag overstappen op duurzame sfeerverlichting. Door de verlichting aan te schaffen in plaats van te huren, wordt de jaarlijkse uitgave bovendien een stuk lager. De verlichting kan bovendien in de zomer en door andere verenigingen in Zoutkamp worden gebruikt bij evenementen.

Ook de buurtverenigingen verlichten hun buurt met de kerstdagen. Om de zichtbaarheid van de handelsvereniging te vergroten wil de vereniging deze buurtvereniging eenmalig een kerstboom aanbieden en ieder omliggend dorp een grote boom cadeau doen.

 

 

 

Sfeerverlichting Zoutkamp