Subsidie voor Kerstival Uithuizen

Subsidie voor Kerstival Uithuizen

Op zaterdag 17 december 2022 wordt de Menkemaborg en omgeving in Uithuizen omgetoverd voor het Kerstival. De Handelsvereniging Uithuizen wil dit evenement jaarlijks gaan organiseren. De vereniging ontvangt een bedrag van 20.340 euro van het Ondernemersfonds Het Hogeland voor de organisatie van dit evenement.

Op het Kerstival kunnen mensen elkaar ontmoeten. Er is vertier voor klein en groot: theater, kunst en doe-activiteiten. Ook kan men op een markt inkopen doen voor de gezellig dagen. Er is lekkere snert, gl├╝hwein of warme chocomelk en een vuurkorf waar je je met vrienden, dorps- en streekgenoten even kunt opwarmen.

De handelsvereniging zet met dit sfeervolle en warme evenement Het Hogeland op de kaart bij een van de mooiste borgen die de gemeente te bieden heeft. De organisatie wil zoveel mogelijk lokale bedrijven, ondernemers, stichtingen en verenigingen de mogelijkheid geven zich te presenteren. Ook wil de vereniging bezoekers van het Kerstival bewegen om ook Uithuizen en de omliggende dorpen te bezoeken.

Kerstival Uithuizen