Meer bekendheid streekproducten met Lekker Lokaal Bedum en omstreken

Meer bekendheid streekproducten met Lekker Lokaal Bedum en omstreken

Alles wat van dichtbij komt, hoeft geen lange weg af te leggen naar de consument. Streekproducten dragen daardoor een steentje bij aan duurzaamheid en het milieu. Streekproducten zijn bovendien goed voor de vitaliteit en leefbaarheid van het platteland. Het project Lekker Lokaal Bedum e.o. wil (h)eerlijke streekproducten daarom meer bekendheid geven. Een 5-tal ondernemers uit Bedum gaan hiervoor een aantal activiteiten uitvoeren.

Tijdens een open dag in juni 2023 worden de streekproducten van zo’n twintig ondernemers uit Bedum en omstreken onder de aandacht gebracht. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan een vlag van het project. Deze open dag wordt gecombineerd met het uitbrengen van een magazine. De mensen achter de bedrijven lichten hierin hun passie en producten toe. Na de grote happening in juni 2023 zal er elk jaar minimaal twee keer een open dag georganiseerd worden. Tot slot zal de bedrijfsinformatie van de ondernemers worden toegevoegd aan de bestaande toeristische website van Bedum.

Op 13 februari 2023 heeft het bestuur van het Ondernemersfonds besloten Bedrijven Vereniging Gemeente Bedum (BvGB) een subsidie vanĀ  11.757 euro te verstrekken voor dit project.

Streekproducten