Kees Douma wordt centrummanager bij Ondernemersplatform

Kees Douma wordt centrummanager bij Ondernemersplatform

Het Ondernemersplatform Het Hogeland, de koepelorganisatie van de ondernemersverenigingen in de gemeente, gaat twee centrummanagers aanstellen. Kees Douma is een van de twee. We vroegen hem waarvoor ondernemers bij hem terecht kunnen.

Douma is vanaf 1 oktober jongstleden aanspreekpunt voor ondernemers in de hele gemeente. Zijn focus gaat uit naar de winkelcentra van Uithuizen, Leens, Winsum en Bedum, maar hij zal ook aandacht hebben voor de kleinere kernen in de gemeente.

Douma: “Mijn taak als centrummanager draait vooral om verbinden. Als ondernemers een probleem hebben, kan ik kijken of ik ze met iemand in contact kan brengen die het op kan lossen. Ook help ik om leegstand te voorkomen of in te vullen. Ik onderhoud ook het contact met de verschillende partijen, zoals met de gemeente, de vastgoedeigenaren en de ondernemers. Ik word zeg maar het ‘oliemannetje’ voor het platform. Naast mij wordt ook Annette Jonkhoff centrummanager. Zij gaat zich vooral bezig houden met strategie en beleid.”

De voormalige ondernemer brengt de nodige ervaring met zich mee. Zo was hij in het verleden eigenaar van Marenland Recreatie in Winsum. Ook heeft hij in die plaats meegewerkt aan de ontwikkeling van het centrumplan. In Bedum was hij tot 1 oktober voorzitter van de Bedrijvenvereniging vm Gemeente Bedum.

Hij staat te popelen om ondernemers in de hele gemeente te helpen. “Ik ben een echte man van de praktijk en denk de ondernemers in onze gemeente door mijn ervaring goed te kunnen helpen. Als zij hulp nodig hebben, dan kunnen ze mij bellen: 06 – 53 13 13 87”, aldus een enthousiaste Douma.