Bedumse bedrijvenvereniging zorgt voor sfeer

Bedumse bedrijvenvereniging zorgt voor sfeer

Ook in de donkere wintermaanden kun je straks gezellig en sfeervol winkelen in Bedum. De Bedrijvenvereniging Voormalig Gemeente Bedum (BVGB) gaat sfeerverlichting aanbrengen in diverse straten en het versplein in het dorp.

Ook in het verleden plaatsten ondernemers wel sfeerverlichting, maar door dit vanuit de bedrijvenvereniging op te pakken kan het grootschaliger aangebracht worden en met een meer uniforme uitstraling. Het is de bedoeling om de sfeerverlichting nu zelf aan te schaffen in plaats van te huren. Het eerste jaar wordt het nog door een professioneel bedrijf aangebracht, daarna zullen vrijwilligers onder aansturing van de BVGB het ophangen van de verlichting op zich nemen.

De verlichting zal volgens de vereniging zorgen voor een positief gevoel en een sfeer van saamhorigheid. Het zorgt ervoor dat mensen ook in de donkere maanden het huis uit gaan voor een wandeling of een boodschap. De verlichting wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van 32.634 euro vanuit het Ondernemersfonds Het Hogeland.

 

Sfeerverlichting Bedum